• Het weerbericht voor België en Nederland.
  • Meerdaagse verwachtingen per regio.
Het weer in België en Nederland

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN MAANDAG 2019-05-27

In zuid België buien, elders deels zonnig. Superman.

Goede morgen, jó reggelt.

In 1978 werd de film "Superman" uitgebracht met in de hoofdrol Christopher Reeve. Reeve was eigenlijk helemaal niet gecharmeerd van het soort rollen en films als Superman, het liefste speelde hij in klassieke films met filmrollen die een echte uitdaging vormden. Zelf zei hij hierover: "Ik wil mezelf uitdagen in mijn rollen, niet op het scherm rondrennen met een machinegeweer." De Superman-film werd echter een daverend succes en er volgden 3 verdere Superman films. Na de Superman films speelde Reeve in een aantal andere films, totdat hij een rol kreeg in de film "Above Suspicion". In deze film speelde hij een verlamde man die in een rolstoel zit. Ironisch genoeg, 6 dagen nadat deze film uitkwam, op deze dag in 1995, deed Reeve mee aan een wedstrijd te paard, hij kwam ten val en brak zijn nek. Door de dwarslaesie raakte hij vanaf zijn nek verlamd, en kwam in een rolstoel terecht. Hij speelde daarna nog in een paar films mee. In Oktober 2004 werd hij opgenomen in het ziekenhuis vanwege doorligwonden, hij kreeg na een week, op 9 oktober, een hartinfarct en raakte in coma waardoor hij de volgende dag overleed. Christopher Reeve werd 52 jaar.

Vanmorgen zullen er in het zuiden en zuidoosten van België bewolking en buien voor komen, elders is het eerst nog wat bewolkt. Ook in het noorden van Nederland kan hier en daar nog een klein buitje bestaan. In de loop van de dag trekt de meeste bewolking weg naar het zuidoosten, het zal niet helemaal onbewolkt worden, maar de zon zal toch vaak genoeg te zien zijn om er een redelijk mooie dag van te maken. De temperaturen liggen vandaag rond de 15 graden aan de kust, tot tegen de 20 graden in het oosten. De wind is vandaag matig.

Vanavond en vannacht is het gedeeltelijk bewolkt en er kan weer een bui vallen. De nachttemperatuur ligt rond de 10 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met kans op een bui van tijd tot tijd. Toch is de zon ook van de partij en met een temperatuur die rond de 17 graden ligt is het toch redelijk aangenaam tussen de buitjes door. Na morgen neemt de bewolking toe maar het zal eerst droog worden, midden van de week neemt de bewolking weer een beetje af maar er gaan dan buien (of buitjes) vallen. De temperaturen blijven dan rond de 17 graden uitkomen. De wind is de komende dagen zwak tot matig.

Spreuk van de dag:
Op St. Augustijn (27 mei), zullen de winters over zijn.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!


Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temperatuur:
27
Mei
5:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 33%. Wind: 26 KM/U uit het W. 13℃
27
Mei
8:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 66%. Wind: 33 KM/U uit het W. 12℃
27
Mei
11:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 38 KM/U uit het WZW. 12℃
27
Mei
14:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 39 KM/U uit het W. 12℃
27
Mei
17:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 37 KM/U uit het W. 12℃
27
Mei
20:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 50%. Wind: 23 KM/U uit het WNW. 11℃
27
Mei
23:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 2%. Wind: 10 KM/U uit het NNW. 11℃
28
Mei
2:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 1%. Wind: 7 KM/U uit het N. 11℃
28
Mei
5:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 42%. Wind: 9 KM/U uit het NO. 11℃