Het weer in Hongarije

HET WEER IN BELGIË EN NEDERLAND

Voor het meerdaagse weerbericht
>>><<<

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN 07 APRIL 2020

Het weer in België en Nederland

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!

Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temp:
8
Apr
5:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 47%. Wind: 14 KM/U uit het OZO. 8℃
8
Apr
8:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 64%. Wind: 10 KM/U uit het ZZO. 9℃
8
Apr
11:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 62%. Wind: 5 KM/U uit het ZZW. 13℃
8
Apr
14:00CloudsHalf bewolkt. Bewolking: 40%. Wind: 4 KM/U uit het NW. 15℃
8
Apr
17:00RainLichte regen. Bewolking: 71%. Wind: 13 KM/U uit het N. 15℃
8
Apr
20:00RainLichte regen. Bewolking: 58%. Wind: 11 KM/U uit het NNO. 12℃
8
Apr
23:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 4%. Wind: 9 KM/U uit het NNO. 10℃
9
Apr
2:00CloudsLicht bewolkt. Bewolking: 23%. Wind: 6 KM/U uit het NO. 9℃
9
Apr
5:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 63%. Wind: 6 KM/U uit het NO. 9℃

Toenemende bewolking. Gezondheid.

Goede morgen, jó reggelt.

LET OP:
De Nederlandse Meteorologische Dienst waarschuwt vanmorgen voor zeer dichte mist met een zicht van minder dan 200 meter in het noordwesten van Nederland (Code Geel).

Op deze dag:
Door de Corona-Crisis zijn er al veel evenementen en speciale dagen afgezegd of uitgesteld, en sommige gaan juist gewoon door. Zo ook vandaag. Wat het WHO is hoef ik denk ik niet uit te leggen, de "World Health Organisation" is tegenwoordig vaak genoeg in het nieuws door alle perikelen en maatregelen rondom het Corona-Virus. En deze organisatie bestaat al een lange tijd, vandaag op de kop af precies 71 jaar geleden werd de WHO opgericht door de Verenigde Naties. En omdat het vandaag dus een beetje de verjaardag is van de WHO, wordt er op deze dag altijd de "World Health Day" gehouden (Wereld Gezondheid Dag). Deze dag heeft ook elk jaar een thema, vaak wordt er een onderwerp gekozen waar mensen over de hele wereld zich iets bij voor kunnen stellen. En dit jaar is het thema van de "World Health Day": "Verpleegkundigen en verloskundigen" en daarmee is 2020 meteen "Het jaar van de verpleegkundigen en verloskundigen". Zeker nu, tijdens de Corona-Crisis, maar ook desondanks de Corona-Crisis, is het werk van verpleegkundigen en verloskundigen enorm belangrijk en zijn deze mensen onmisbaar in de gezondheidszorg. Toch maakt de WHO zich zorgen over deze beroepsgroep. De WHO vreest dat er op de lange termijn te weinig verpleegkundigen en verloskundigen zullen zijn, en als we de gezondheid van de mensen overal ter wereld willen verbeteren dan zal dat door het werk van verpleegkundigen en verloskundigen komen, want die staan altijd aan het front van de gezondheidszorg. Dus geef vandaag de verpleegkundigen en verloskundigen eens een compliment, laat zien dat u ze waardeert, uiteindelijk zijn zij het die (zeker in deze tijd) de praktische zorg dragen voor u en de mensen om u heen, zeker nu.

Het weer vandaag:
Vandaag begint de dag met veel zon, alleen in het noordwesten van Nederland kan in het begin van de morgen dichte mist voor komen die al vrij snel op zal trekken, ook elders kan in de vroege uren wat nevel of lichte mist voor komen. Eerst heeft de zon eerst nog de overhand maar in de loop van de dag neemt de bewolking wat toe. De zon zal wel veel ruimte houden maar een lokaal buitje is niet uit te sluiten. De temperaturen lopen uiteen van rond de 16 graden in het noorden van Nederland tot rond de 20 a 21 graden aan de oostgrenzen. De wind zal zwak tot matig zijn uit oostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht:
Er blijven wolkenvelden voorbij komen. De nachttemperaturen komen uit tussen de 6 en 10 graden.

Langere termijn:
De komende dagen blijft het wisselend bewolkt maar er is elke dag ruimte voor de zon, en het blijft overwegend droog. De temperaturen komen overdag uit rond de 19 graden, in de nachten rond de 9 graden. De wind is morgen nog zuidelijk en zal zwak tot matig zijn, na morgen draait de wind naar het oosten en neemt een klein beetje toe.

Spreuk van de dag:
Broedt de spreeuw al in april, dan is een schone meimaand op til.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.