• Het weerbericht voor België en Nederland.
  • Meerdaagse verwachtingen per regio.
Het weer in België en Nederland

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN VRIJDAG 2019-03-22

Zonnig en warm weer. H2O.

Goede morgen, jó reggelt.

LET OP: De Belgische en Nederlandse Meteorologische Diensten waarschuwen vanmorgen voor dichte mist (Code Geel). Hiervan kan het verkeer hinder ondervinden.

Vandaag is het weer een speciale dag, want het is Wereld Water Dag. Ook deze dag is een initiatief van de Verenigde Naties, en de bedoeling is om aandacht te vragen voor problematiek rondom water met het oog op rampen, maar ook op schaarste. Dat water voor rampen kan zorgen mag bekend zijn, overstromingen kunnen vele levens eisen. Deze dag wil mensen inspireren om initiatieven te ontplooien die zowel levens als bezittingen te sparen. Watertekorten zijn de andere kant van deze dag hoewel eigenlijk ook dat tot rampen gerekend mag worden. Om de Nederlandse Koning Willem Alexander te citeren: "Het is onaanvaardbaar dat een groot deel van de wereldbevolking nog steeds onder omstandigheden leeft die we in Nederland 150 jaar geleden al niet accepteerden." Het lijkt zo vanzelfsprekend, als we een kraan opendraaien stroomt er water, we kunnen het zo uit de kraan drinken, al is de kwaliteit van het kraanwater in Hongarije niet altijd even smakelijk, het is wel drinkbaar water. Natuurlijk heeft men een website opgezet voor het onderwerp water, waarop een speciale pagina was ingedeeld om aandacht te geven aan de Wereld Water Dag, maar die pagina blijkt onbereikbaar, mogelijk is de belangstelling voor deze dag wat aan het verwateren?

De lente geeft vandaag duidelijk blijk van haar aanwezigheid. Vanmorgen zal er nog op veel plaatsen mist voor komen, maar die zal in de loop van de morgen grotendeels optrekken. Er volgt een dag met stralende zonneschijn, en hooguit wat lichte sluierbewolking. De temperaturen gaan flink omhoog vandaag en komen uit rond de 15 graden aan de kust tot rond de 20 graden aan de oostgrenzen. Daarbij staat een zwakke tot matige wind.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend helder, bij temperaturen rond de 7 graden aan de kust tot rond de 3 graden landinwaarts.

Morgen neemt de bewolking weer wat toe en er is een kansje op wat neerslag. Toch zal de zon ook aanwezig blijven. De temperaturen gaan weer wat dalen en komen uit op zo'n 12 graden. De wind blijft zwak tot matig. Na morgen blijft het gedeeltelijk bewolkt en geleidelijk neemt de kans op neerslag toe. De temperaturen zakken nog een beetje verder tot ongeveer 9 graden. De komende nachten zullen met temperaturen tussen de 1 en 5 graden behoorlijk fris zijn.

Spreuk van de dag:
Een droge maart, een natte april, een koele mei, vullen de schuren en de kelders van de boer.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!


Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temperatuur:
23
Mar
4:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 56%. Wind: 17 KM/U uit het W. 8℃
23
Mar
7:00RainLichte regen. Bewolking: 92%. Wind: 17 KM/U uit het NW. 8℃
23
Mar
10:00RainLichte regen. Bewolking: 88%. Wind: 18 KM/U uit het NNW. 9℃
23
Mar
13:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 64%. Wind: 19 KM/U uit het NNW. 9℃
23
Mar
16:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 68%. Wind: 19 KM/U uit het NNW. 8℃
23
Mar
19:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 80%. Wind: 14 KM/U uit het NNW. 8℃
23
Mar
22:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 88%. Wind: 10 KM/U uit het NNW. 7℃
24
Mar
1:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 80%. Wind: 8 KM/U uit het NW. 7℃
24
Mar
4:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 80%. Wind: 10 KM/U uit het WNW. 7℃