Het weer in Hongarije

HET WEER IN BELGIË EN NEDERLAND

Voor het meerdaagse weerbericht
>>><<<

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN 15 OKTOBER 2019

Het weer in België en Nederland

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!

Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temp:
15
Okt
5:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 35 KM/U uit het Z. 16℃
15
Okt
8:00CloudsZwaar bewolkt. Bewolking: 84%. Wind: 30 KM/U uit het Z. 15℃
15
Okt
11:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 32 KM/U uit het ZW. 15℃
15
Okt
14:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 33 KM/U uit het ZZW. 15℃
15
Okt
17:00RainLichte regen. Bewolking: 100%. Wind: 29 KM/U uit het ZZW. 15℃
15
Okt
20:00CloudsGeheel bewolkt. Bewolking: 100%. Wind: 23 KM/U uit het ZW. 15℃
15
Okt
23:00RainLichte regen. Bewolking: 100%. Wind: 23 KM/U uit het ZZW. 15℃
16
Okt
2:00RainLichte regen. Bewolking: 100%. Wind: 34 KM/U uit het ZW. Regen: 1mm in 3 uur tijd.14℃
16
Okt
5:00RainLichte regen. Bewolking: 100%. Wind: 30 KM/U uit het ZW. Regen: 1mm in 3 uur tijd.14℃

Bewolkt, in het oosten regen. Soekot.

Goede morgen, jó reggelt.

Op deze dag:
Gisteren was de eerste dag van Soekot, een Joods feest dat een hele week duurt. Toen het Joods volk onder slavernij leefde in Egypte, wist Mozes het Joods volk te bevrijden uit de slavernij. De joden trokken daarop de woestijn in, maar omdat de joden de wetten van God voortdurend overtraden en niet wilden luisteren naar God, strafte God de joden door de 40 jaar lang door de woestijn te laten dolen. De joden leefden al die jaren in hutjes, veelal gemaakt van palmbladeren, en dat moet geen pretje zijn geweest, altijd zand om je heen, zand in je kleren, zand in je eten, zand en nog eens zand. Maar de joden hebben daar geen rouwdag van gemaakt maar een groot feest om die 40 jaar te herdenken, en dat is dus het Soekot-feest wat ook wel loofhutten wordt genoemd. Sinds gisteren hebben dan ook veel joden, om deze tijd feestelijk te herdenken, zelf een hutje in hun tuin gebouwd dat al de 7 dagen dat dit feest duurt blijft staan. Wie de oorsprong van dit feest wil nalezen kan zijn of haar bijbel er op naslaan, in Leviticus hoofdstuk 23, vers 33 t/m 44 staat het helemaal beschreven. Wist u trouwens dat de bijbel het meest verkochte boek ter wereld is, naar schatting zijn er inmiddels 5 miljard bijbels over de toonbank gegaan. In perspectief trouwens, de bijbel is ook het slechtst gelezen boek ter wereld, veel mensen hebben de bijbel op hun boekenplank staan, waar het boek alleen maar stof staat te vergaren, slechts weinig mensen nemen de moeite om de bijbel te lezen van kaft tot kaft, terwijl er intussen toch ook vertalingen zijn van de bijbel in moderne spreektaal, zoals de "Het boek" vertaling, de BGT (Bijbel in Gewone Taal) en de "Basis Bijbel". Maar even terug naar Soekot, het feest herdenkt natuurlijk niet het grote zand-avontuur, maar de uiteindelijke feestelijke en vreugdevolle intocht in het beloofde land: Israel.

Het weer vandaag:
Vandaag zal de bewolking overheersen, in de morgen is er vooral in het zuidwesten nog even wat ruimte voor de zon maar de bewolking zal daar ook toe gaan nemen. Langs de oostgrenzen zal het de hele dag regenachtig weer zijn en er kunnen stevige buien voor komen. De temperaturen liggen vandaag rond de 16 graden. De zuidwestenwind is vandaag matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanavond en vannacht:
De neerslag klaart overal wat op, alleen langs de kust kan een bui gaan vallen. De nachttemperatuur ligt rond de 12 graden.

Langere termijn:
Morgen zal de bewolking ook ruim de overhand hebben, na morgen zal de zon weer wat ruimte krijgen. De komende dagen blijft de kans op neerslag groot. De temperaturen zullen overdag rond de 15 graden uitkomen, de nachttemperaturen gaan naar beneden naar zo'n 10 graden. De wind zal vrij levendig zijn de komende dagen, vrij krachtig uit zuidelijke richtingen.

Spreuk van de dag:
Met Sinte Treze (15 okt), vallen de laatste bezen.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Redactionele artikelen:

De meest recente redactionele artikelen:

Oudere redactionele artikelen:

Facebook

U kunt ons vinden op Facebook.