• Het weerbericht voor België en Nederland.
  • Meerdaagse verwachtingen per regio.
Het weer in België en Nederland

DE WEERSVERWACHTING VOOR BELGIË EN NEDERLAND VAN DINSDAG 2019-07-23

Bijzonder heet en zonnig weer. Dyspraxie.

Goede morgen, jó reggelt.

LET OP: De Belgische Meteorologische Dienst waarschuwt vandaag voor bijzonder hoge temperaturen (Code Oranje).

Het woord "Dyspraxie" doet een beetje denken aan een toverspreuk uit een "Harry Potter" film, misschien een spreuk om een tegenstander af te weren, of een mooie toverspreuk om herinneringen te wissen. Maar dat is het dus niet, "Dyspraxie" is een motorische ontwikkelingsstoornis die leidt tot problemen bij het plannen en coördineren van motorische handelingen. Dus een afwijking die bepaalde bewegingen kan verstoren of bemoeilijken. En als u nou denkt dat "Dyspraxie" niets te maken heeft met Zweinstein of Harry Potter, dan heeft u het mis, want er is wel degelijk een verband. Niet als toverspreuk, maar de hoofdrolspeler Daniel Radcliffe die de rol van Harry Potter vertolkt heeft een lichte vorm van Dyspraxie. Door deze aandoening is het voor Radcliffe moeilijk om bv zijn eigen schoenen te strikken, of om te schrijven. Nu weet u meteen voor welke scene's uit de Harry Potter films er een stand-in gebruikt moest worden, zoals het schrijven in het dagboek van Marten Vilijn, en het schrijven van strafregels voor professor Omber. Naast de Harry Potter films heeft Radcliffe al meerdere andere rollen gespeeld, en er is 1 rol waarbij het strikken van schoenveters geen enkel probleem opleverde of zelfs vroeg om een stand-in. Hij speelde in het theaterstuk "Equus" de staljongen Alan Strang, en Radcliffe stond in die productie een deel van de uitvoering naakt (en dus schoenveterloos) op het toneel. Daniel Radcliffe is vandaag jarig, hij wordt 30 jaar.

Vandaag zal de zon ongehinderd stralen en de temperaturen gaan dan ook sterk omhoog, overal zullen waarden rond-, of boven de 30 graden bereikt worden, hier en daar zal zelfs de 35 graden ruim overschreden worden. Aan de stranden zal het net een beetje frisser worden, maar ook daar is het zeer warm. De zwakke wind zal amper tot geen verkoeling weten te bregen.

Vanavond en vannacht is er amper bewolking en de temperatuur ligt rond de 20 a 22 graden, het zal dus een zwoele nacht worden.

Morgen en overmorgen gaan de temperaturen nog een stukje verder omhoog, en bijna overal zal de 35 graden ruim overschreden worden. Er is amper tot geen bewolking te zien en de wind zal hooguit matig zijn, maar meest zwak. Pas komend weekend is er wat bewolking en afkoeling te verwachten.

Spreuk van de dag:
Als juli u niet lag te heten, ge hebt gans augustus om te zweten.

Iedereen een fijne dag gewenst! További szép napot.

Regionaal weer voor vandaag

Kies uw regio aan de hand van de dichtstbijzijnde grote plaats!


Weersverwachting voor: Leeuwarden
Weather API by OpenWeatherMap
Weer verzorgd door Hutopia-Hongarije
DatumTijd:Weer:Omschrijving:Temperatuur:
23
Jul
5:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 11 KM/U uit het WZW. 19℃
23
Jul
8:00CloudsLicht bewolkt. Bewolking: 16%. Wind: 15 KM/U uit het ZW. 19℃
23
Jul
11:00CloudsLicht bewolkt. Bewolking: 18%. Wind: 12 KM/U uit het ZW. 19℃
23
Jul
14:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 9%. Wind: 8 KM/U uit het WZW. 19℃
23
Jul
17:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 5 KM/U uit het N. 20℃
23
Jul
20:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 14 KM/U uit het O. 20℃
23
Jul
23:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 22 KM/U uit het O. 20℃
24
Jul
2:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 26 KM/U uit het OZO. 19℃
24
Jul
5:00ClearOnbewolkt. Bewolking: 0%. Wind: 26 KM/U uit het OZO. 19℃